عکاسی علم است یا هنر؟

عکاسی

عکاسی چیست؟

عکاسی چیست ؟  در اصطلاح عامه، شغل عکاس را عکاسي گویند.
این لغت ترجمه ای است برای واژه فتوگرافی ( photography ) که از ترکیب دو کلمه فتو و گرافی تشکیل شده است.
فتو همان نور است و ثبت و نگارش را گرافی گویند.
به تعبیری فتوگرافی یا عکاسی، ثبت نور و ایجاد تصویر می باشد.

تاریخچه هنر عکاسی:

عکاسی در ابتدا به ساکن در فرانسه کشف شد اما هنر عکاسی که امروزه ما تجربه و مشاهده می نماییم. نتیجه تلاش بسیاری از افراد در زمینه‌های مختلف و اکتشافات و نوآوری ‌هنر عکاسی در طول تاریخ است. در اینجا می توان بعضی از این افراد را که تاثیر زیادی را در اختراع دوربین عکاسی داشته اند  نام برد.

شخصی به نام”بکاری” تأثیر نور را روی نقره کلرید کشف نمود و مهم‌ترین عامل قطعی برای پیشرفت در هنر عکاسی را فراهم کرد. بعدها در سال ۱۸۲۲ مخترعی فرانسوی به نام ژوسف نیسفور نیپس در 57 سالگی توانست نخستین تصویر تثبیت شده دائمی را تولید کند. او بعد ها با همکاری لوئی دگر، آزمایشاتی را بر ترکیبات نقره انجام داد و توانست روش جدیدی را در  هنرعکاسی اختراع کند.

جورج ایستمن آمریکایی ، بنیانگذار کداک ، در سال 1888 ایده پایه انعطاف پذیر را بنیان نهاد. که در آنها صفحات شیشه ای به تدریج توسط رول های سلولوزی جایگزین شدند.در سال 1869، لوئیس دوکوس توانست اولین عکس رنگی ساخته شده با سه رنگ اصلی قرمز، سفید و آبی را تهیه کند.

عکاسی علم است یا هنر؟

شاید بتوان عکاسی را در سه حیطه علمی، صنعتی و هنری بررسی کرد. در ابتدا عکاسي با استفاده از اصول علمی به وجود آمد. درواقع عکاسي کشف و یا اختراع یک شخص نیست.

تاریخچه عکاسی در جهان نشان دهنده اینست که عکاسی با توجه به تلاش های نو آورانه افراد مستعد در طول زمان تکمیل شده است.
اکتشافات نوری، تحقیقات در زمینه کاغذهای حساس به نور و موارد بسیاری است که نتیجه تحقیقات و آزمایش های علمی نخبگان عکاسي است.
این علم در صنعت گسترش یافت و توسعه ای فراگیر پیدا کرد. اساس کاردوربین عکاسی از جعبه تاریک آغاز شد که مربوط به دورانی بسیار قدیمی تر از اختراع اولین دوربین عکاسي می شود.

اولین عکاسی :

اولین تصویر عکاسی شده از لیتوگرافی در سال 1822 میلادی توسط ژوزف نیسه فور ثبت شد.این مخترع فرانسوی توانست تصویری دائمی را به ثبت برساند که شروعی برای رشد روز افزون عکاسي شد. لازم به ذکر است تصویر ثبت شده وی از طبیعت عکاسي شده و مربوط به اصطبل و کبوترخانه می باشد.

انواع عکاسی: 

عکاسی هنر ثبت لحظات است.لحظه هایی که شاید تکرار ناپذیر باشند توسط عکاس ثبت شده و به تاریخ می پیوندند.
عکاسی به شیوه های گوناگونی اجرا می شود و عکاس در زمینه های مختلفی فعالیت می کند ، از جمله :

عکاسی پرتره

عکاسی از طبیعت

عکاسی ورزشی

عکاسی خبری

عکاس علمی

عکاسی هنری

سبک های مختلف عکاسی:
هنر عکاسی نیز مانند نقاشی یا هر هنر دیگری دارای سبک و روش های مخصوص به خود می باشد. هر عکاس می تواند سبک خود را داشته باشد.

عکاسی مفهومی
در عکاسی مفهومی می توان آنچه در ذهن عکاس وجود دارد را دید. به این صورت که تصویری که عکاس ارائه می دهد می تواند ذهن بیننده را درگیر کند و آن را وادار به تفکر در مورد موضوع مورد مورد نظر خود کند. به این نوع سبک، سبک سوریالیسم یا فرا واقع گرایی نیز می گویند.

عکاسی کوبیسم
در واقع این نوع از عکاسی به عکاسی مکعب گرایی نیز معروف است. از هنرمندان در این سبک می توان از پیکاسو نام برد. نگاه سبک عکاسی کوبیسم نگاهی متفکرانه و متفاوت به جهان هستی می باشد.در این نوع سبک از عکاسی تصویر به نظر پیچیده و درهم به نظر می آید و با توجه بیشتر می توان به هدف عکاس پی برد.

عکاسی ماکرو
این نوع سبک از عکاسی بیشتر موضوعاتی مانند عکاسی از حشرات، گل ها و قطرات آب و در کل طبیعت را مدنظر قرار می دهد.

عکاسی انتزاعی
در این نوع از سبک از هنر عکاسی قوه تخیل عکاس از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به طور مستقیم در تصویری که به وجود می آید دخالت دارد.

https://honarguru.ir//product/%d8%b9%da%a9%d8%a7%d8%b3%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%b4%d8%a8/

https://honarguru.ir//product/%d8%b9%da%a9%d8%a7%d8%b3%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d9%85%d8%ad%d8%b5%d9%88%d9%84%d8%a7%d8%aa/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *